Європейський інвестиційний банк профінансує реконструкцію автодороги Київ – Варшава — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський інвестиційний банк профінансує реконструкцію автодороги Київ – Варшава

Казна та Політика
461
Реконструкція міжнародної траси Київ – Ковель – Варшава на ділянці від столиці до КПП “Ягодин” на українсько-польському кордоні буде здійснюватися за рахунок Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) і грантів Євросоюзу.
Про це повідомила прес-служба “Укравтодору”.
Зараз на стадії обговорення – можливість реконструкції ділянки і доведення її до технічної категорії з чотирма смугами руху. Очікується, що проект фінансуватиметься наполовину за рахунок ЄІБ та грантових коштів ЄС.
В “Укравтодорі” розраховують, що після надання Україні безвізового режиму з ЄС істотно активізуються автомобільні подорожі, серед іншого, з Польщею, Угорщиною і Румунією.
“Розуміючи це, ми зосереджуємо свої зусилля на створенні якісних під’їзних доріг до кордонів з цими країнами”, – зазначив радник глави агентства Олександр Кава.
Ділянка дороги від Ковеля до КПП “Ягодин” має високу інтенсивність руху, а КПП “Ягодин” є найбільшим в Україні пунктом пропуску, через який проходить понад 1,5 млн авто на рік, 300 тис. з яких – вантажівки.
Реконструкція дороги буде здійснюватися за європейськими стандартами безпеки і зручності учасників дорожнього руху, зазначили в “Укравтодорі”.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас