Чому Franklin Templeton за рік удвічі скоротив вкладення в борг України - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому Franklin Templeton за рік удвічі скоротив вкладення в борг України - думка експерта

Казна та Політика
1077
Скорочення вкладень в суверенні євробонди України одним з найбільших приватних власників – американським інвестиційним фондом Franklin Templeton навряд чи напряму пов’язане з нашою країною і свідчить про продовження переорієнтації інвестора з країн Європи та Азії на Латинську Америку.
Таку думку висловив старший фінансовий аналітик групи ICU Тарас Котович, коментуючи інформацію про скорочення обсягу вкладень Franklin Templeton в суверенний борг України в 2016 році удвічі – до 1,2 млрд дол., при цьому найбільше скоротився обсяг облігацій з найменшим строком погашення – в кінці 2021 року.
«Це навряд чи пов’язано саме з Україною, крім досить хороших цін для фонду, який був одним з основних учасників реструктуризації 2015 року, облігації з погашенням в 2019-2021 роках торгуються за цінами, близькими до номіналу. Ймовірно, це і стало причиною того, що вони були продані в першу чергу», – пояснив експерт.
За його словами, успішний новий випуск єврооблігацій України, анонсований міністром фінансів Олександром Данилюком, можливий у разі поліпшення ринкових умов за ставкою нижче ніж 8%. «Поки ще рано говорити про це, адже ринкові умови не дозволяють здійснити випуск за ставкою нижче ніж 9%», – додав Котович.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас