В Нанкіні побудують «зелені» хмарочоси для боротьби зі смогом (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Нанкіні побудують «зелені» хмарочоси для боротьби зі смогом (фото)

Нерухомість
652
Дві «зелені вежі» з’являться в Китаї в Нанкіні до 2018 року. На їхніх дахах і балконах будуть рости 1100 дерев і 2500 кущів — рослини допоможуть боротися із забрудненням повітря. У перспективі кількість таких веж може зрости до 200.
Східне китайське місто Нанкін, як і багато інших міст країни, страждає від сильного смогу. Згідно з індексом якості повітря за шкалою від 0 до 500, якість повітря Нанкіна оцінюється на 132. Цей рівень забруднень не сприятливий для здоров’я населення, особливо для людей з респіраторними захворюваннями.
Щоб боротися із забрудненням повітря, в Нанкіні вирішили використовувати хмарочоси. На їхніх дахах і балконах будуть посаджені рослини, які очищатимуть повітря, пише Science Alert.
Цим проектом займається італійська дизайнерська компанія Stefano Boeri Architetti. Вона планує побудувати два хмарочоси, на дахах і балконах яких будуть висаджені 1100 дерев і 2500 кущів. Будівництво «Нанкінських зелених веж», як їх називають, почалося на початку цього року і буде завершено в 2018 році.
В Нанкіні побудують «зелені» хмарочоси для боротьби зі смогом (фото)
У вежах будуть розміщені офіси, готель на 247 номерів, музей і школа архітектури. Висотки будуть «споживати» 25 тонн вуглекислого газу на рік і щодня вироюляти близько 60 кілограмів кисню.
Нанкінські хмарочоси будуть схожі на вежі, які вже є в Мілані: на них ростуть 900 дерев, кожне з них розміром від 10 до 30 футів (від 3 до 9 метрів) і понад 20 тисяч рослин, від чагарників до квітів. За словами архітекторів, на землі б така кількість рослинності займала площу в 75 тисяч квадратних футів (7 тисяч квадратних метрів).
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас