Суд продовжив запобіжний захід Насирову на два місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд продовжив запобіжний захід Насирову на два місяці

Кримінал
245
Солом’янський районний суд Києва продовжив на два місяці запобіжний захід усуненому на час слідства главі Державної фіскальної служби Роману Насирову у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави.
Відповідне рішення зачитала головуюча суддя Вікторія Кицюк у четвер.
Солом’янський районний суд Києва розпочав засідання з питання продовження запобіжного заходу усуненому главі ДФС Р.Насирову у середу, 26 квітня, о 16:00.
Як повідомлялося, Р.Насиров підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) підозрює Р.Насирова в тому, що він у період з травня 2015 року по березень 2016 року прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами, задіяних у так званій “газовій схемі Онищенка (народного депутата Олександра Онищенка, який виїхав за кордон – ред.)”, що завдало збитків державі на загальну суму 2,019 млрд грн.
2 березня 2017 року детективи НАБУ оголосили про підозру у вчиненні злочину главі ДФС, після чого здійснили його затримання в лікарні “Феофанія”.
В ніч на 7 березня Солом’янський райсуд м. Києва обрав Р.Насирову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою застави в сумі 100 млн грн. Водночас Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд призначити Р.Насирову заставу в сумі 2 млрд грн.
Апеляційний суд Києва 13 березня 2017 року залишив рішення суду першої інстанції без змін.
16 березня стало відомо, що дружина Р.Насирова внесла за нього заставу в розмірі 100 млн грн, сам він вийшов з-під варти. Після цього Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила про наміри порушити клопотання про накладення арешту на все майно Р.Насирова.
У середу, 26 квітня, Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що просить суд продовжити Р.Насирову чинний запобіжний захід терміном на 60 діб, тому що вважає, що підстави для обрання йому запобіжного заходу залишилися без змін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас