У Херсонському морпорту перехопили контрабанду лісу на $100 тис. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Херсонському морпорту перехопили контрабанду лісу на $100 тис.

Кримінал
275
Співробітники Київської місцевої прокуратури №10 спільно з бійцями Шевченківського управління поліції Головного управління Нацполіції України в. Києві та оперативних підрозділів Державної податкової інспекції у Шевченківському районі столиці викрили групу осіб, які шляхом внесення в офіційні документи завідомо неправдивої інформації, здійснювали експорт лісоматеріалів з метою подальшого присвоєння незаконно отриманих коштів, — повідомила сьогодні прес-служба прокуратури.
«Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи одного з приватних підприємств, використовуючи підроблені документи і підставних фізичних осіб-підприємців, з метою власного збагачення розробили злочинний план щодо здійснення експорту лісу на підставі митних документів, які містять завідомо неправдиву інформацію», — поінформували у відомстві.
За даними правоохоронців, в ході проведення спецоперації на пункті митного оформлення «Херсонський морський торговельний порт» припинено незаконне вивезення за кордон понад 860 кубів лісу на загальну суму, за попередньою оцінкою, 100 тис. доларів США.
Під час обшуків виявлено печатки понад 20 юридичних осіб, у тому числі нерезидентів, та грошові кошти в сумі близько 1 млн грн. Вживаються заходи до встановлення всіх обставин злочинної діяльності осіб, повідомили в прокуратурі.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас