"Укрзалізниця" має намір протягом 5 років інвестувати в розвиток до 150 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" має намір протягом 5 років інвестувати в розвиток до 150 млрд грн

Казна та Політика
223
ПАТ “Укрзалізниця” розраховує інвестувати в галузь близько 130-150 млрд грн до 2021 року.
Згідно з повідомленням прес-служби ПАТ, такі плани закладені в стратегії модернізації ПАТ “Укрзалізниця” в 2017-2021 рр.
“Місією ПАТ “Укрзалізниця” визначено забезпечення сталого розвитку за рахунок надання якісних і доступних транспортних послуг. Для цього розроблено механізм організаційних заходів, який має на меті перетворити компанію на лідера транспортно-логістичного ринку не тільки України, але і Європи”, – наголошується в повідомленні.
Стратегія передбачає подальше реформування галузі шляхом побудови вертикально інтегрованої структури. Зокрема, будуть створені компанії за напрямками діяльності, а не за регіональним принципом, як було раніше. Бізнес-модель ПАТ “Укрзалізниця” буде побудована на п’яти бізнес-вертикалях: вантажні перевезення та логістика, пасажирські перевезення, інфраструктура, послуги тяги, виробництво та сервіс. Протягом 2017-2018 років будуть створені усі компанії за сегментами ринку.
У вантажному секторі, крім традиційних перевезень будуть створені окремі компанії термінальних послуг, логістики, інтермодальних перевезень. Передбачено, що до 2021 року частка ринку контейнерних перевезень залізницями збільшиться з 29% до 45%. Концепцією розвитку передбачений прямий вихід “Укрзалізниці” на ринок транспортних послуг Європейського союзу, розвиток міжнародних транспортних коридорів.
У плані розвитку пасажирського сектору в 2018 році буде створено шість регіональних компаній приміських перевезень і вокзальна компанія. Для поліпшення якості обслуговування пасажирів передбачено придбання нового рухомого складу, оптимізація його використання, впровадження нових стандартів обслуговування пасажирів. За попередніми підрахунками, такі заходи дозволять знизити збитковість пасажирських перевезень і збільшити прибутковість в 2021 році на 3,3 млрд грн.
В галузі тягового рухомого складу буде створена окрема компанія – оператор тяги. За п’ять років буде придбано 250 нових локомотивів і проведена модернізація існуючих локомотивів.
“У цілому інвестиції в галузь за п’ять років складуть 130-150 млрд грн, що дозволить повністю забезпечити потреби економіки України в залізничних перевезеннях”, – наголошується в повідомленні.
Стратегія буде обговорена в трудових колективах, представлена на розгляд наглядової ради ПАТ “Укрзалізниця” та Кабінету міністрів України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас