СБУ викрила Dragon Capital у використанні шпигунського ПЗ з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила Dragon Capital у використанні шпигунського ПЗ з РФ

Казна та Політика
717
Співробітники Служби безпеки України виявили вісім компаній, серед яких інвестиційна компанія Dragon Capital, які використовували заборонене шпигунське програмне забезпечення (ПЗ) російського виробництва.
Як повідомляє в середу прес-центр СБУ, співробітники спецслужби здійснили обшуки і вилучили комп’ютерну техніку у восьми компаніях, які використовували і реалізовували “російське шпигунське програмне забезпечення з прихованими функціями негласного доступу, в тому числі до інформації з обмеженим доступом”.
Відзначається, що під час обшуків в цих компаніях була вилучена комп’ютерна техніка з встановленими на них вищезазначеними шпигунськими програмами виробництва РФ, які, згідно з висновком експертів, відносяться до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.
Як повідомили в прес-службі, після обшуку компанія відновила свою роботу.
“Обшук проводився в рамках закону і пристойності. Ми добровільно надали всю необхідну слідчим інформацію і на даний момент обшук ніби як завершений. Вилучали не всі комп’ютери. Повертаємося до роботи”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас