Штати розповіли, чому скоротили фінансову допомогу Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штати розповіли, чому скоротили фінансову допомогу Україні

Казна та Політика
1480
Посольство України в США повідомило про те, що інформація про скорочення американської допомоги на 68,8% має розглядатися з урахуванням фінансової допомоги США Україні в формі кредитних гарантій.
«Зокрема, в 2016 році США надали Україні кредитні гарантії в розмірі 1 млрд дол., що потребувало фінансування з бюджету Сполучених Штатів обсягом близько 300 млн дол.», – йдеться в повідомленні.
За інформацією відомства, в 2018 році «завдяки досягнутій фінансовій стабілізації і очікуваному зростанню економіки України» сторони не передбачають фінансової допомоги у формі кредитних гарантій.
«Враховуючи зазначене, фактичне зменшення американської допомоги Україні в 2018 році складе близько 30%, що дозволяє продовжити реалізацію більшості чинних програм допомоги нашій країні», – зазначили у відомстві.
При цьому уточнюється, що в оприлюдненій інформації про бюджетні пропозиції адміністрації США фінансування програм в Україні становитиме близько 50% від усіх коштів, передбачених на програми американської допомоги для країн регіону Європи і Євразії, які скоротилися на 57,4%
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас