В Євросоюзі посилили контроль над вогнепальною зброєю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Євросоюзі посилили контроль над вогнепальною зброєю

Світ
234
Рада ЄС ухвалила у вівторок директиву про контроль над придбанням вогнепальної зброї та її володінням. Переглядається і доповнюється існуюча Директива 91/477/ECC.
“Нова директива про вогнепальну зброю передбачає більш суворий контроль за придбанням вогнепальної зброї і володінням нею, зокрема, щоб злочинні групи або терористи не зловживали існуючими законними каналами і нормативними установками”, — заявив в комюніке міністр внутрішніх справ і національної безпеки головуючої в ЄС Мальти Кармело Абела.
Внесені директивою поправки в законодавство ЄС продиктовані ризиками для громадської безпеки та аналізом нещодавніх терактів, націлені головним чином на поліпшення можливості відслідкувати вогнепальну зброю (координацію маркування та реєстрації). Вони стосуються переробки травматичної зброї, сигнальної, пневматичної і навіть бутафорської на бойову.
Більш суворі правила придбання і володіння введені для найбільш небезпечних видів зброї. Зокрема, цивільним особам заборонено купувати напівавтоматичну зброю. Так, деяку небезпечну напівавтоматичну вогнепальну зброю тепер додано в категорію А, і таким чином заборонено для використання у цивільних цілях. Мова йде про короткі напівавтомати з магазинами більш як на 20 патронів і довгі напівавтомати з магазинами 10 і більше патронів.
Директива набуде чинності після спільного підписання Радою ЄС та Європарламентом і через 20 днів після її публікації в Офіційному журналі ЄС.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас