"Це неприпустимо": Україна і МВФ не домовлялися про підвищення пенсійного віку – Розенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Це неприпустимо": Україна і МВФ не домовлялися про підвищення пенсійного віку – Розенко

Казна та Політика
1265
У Меморандумі України з Міжнародним валютним фондом немає ніяких вимог про підвищення пенсійного віку, а постійне мусування цієї теми в суспільстві ставить під загрозу проведення повноцінної пенсійної реформи в країні.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє прес-служба уряду.
“Меморандум з МВФ вперше за 15-річну історію оприлюднений на сайті Міністерства фінансів. І кожен може переконатися, що сенсацій там немає, за ці три тижні ніяких катаклізмів в Україні не сталося. Там немає жодної згадки про підвищення пенсійного віку в Україні. І разом з тим ми постійно чуємо розмови про необхідність підвищення пенсійного віку. Потрібно розуміти, що чим більше буде таких безпідставних розмов, тим менше шансів провести будь-яку пенсійну реформу в парламенті”, – підкреслив Розенко в ефірі телеканалу ZIK.
Віце-прем’єр упевнений, що за нинішньої тривалості життя українців підвищувати пенсійний вік неприпустимо. “Я категоричний противник підвищення пенсійного віку зараз, на цьому етапі розвитку України. Я вважаю, що при нині низької тривалості життя це неприпустимо”, – зазначив віце-прем’єр.
Головний маркер МВФ щодо пенсійної реформи, за словами Розенка, – це вимога того, що нова пенсійна система повинна запрацювати в Україні з 1 січня 2018 року.
“І наше головне завдання – зробити справедливу пенсійну систему – перш за все для українців. Реформа буде проводитися не для МВФ, а для нинішніх пенсіонерів, які очікують підвищення пенсій, і для майбутніх поколінь, яким потрібно дати шанс на гідну пенсію”, – сказав він.
Нагадаємо, що в рамках пенсійної реформи уряд збирається підвищити пенсії з 1 жовтня. За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, Україна на 99% узгодила пенсійну реформу з місією Міжнародного валютного фонду.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас