Сім банкірів пройшли процедуру «відбілювання» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сім банкірів пройшли процедуру «відбілювання»

Кредит&Депозит
1168
«У період з 20 травня 2016 року по 20 квітня 2017-го щодо13 осіб були подані до НБУ заявки на так зване відбілювання репутації, сім з яких були схвалені», – повідомили в Нацбанку.
Першими «відмилися» екс-керівники банку «Юнісон». «У нас не було претензій до голови правління банку «Юнісон», тому що банк був виведений з ринку через непрозору структуру власності, а це до власників не мало відношення», — розповідає екс-директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування НБУ Олександр Завадецкий. Екс-голова банку Олександр Глущенко став розвивати інкасацію в ТАСкомбанку на позиції заступника голови, а екс-заступник голови Дмитро Яковлєв став заступником голови банку «Форвард».
Як повідомляє «Фінансовий клуб» в проекті «50 провідних банків України – 2017», процедуру відбілювання репутації хоче пройти заступник голови правління “Укргазбанку” Вадим Березовик. Він до грудня 2016-го очолював Вектор Банк, який на початку 2017-го збанкрутував через відсутність фінансової підтримки власника установи Андрія Перкаля. «Провини менеджменту в тому, що трапилося з «Вектором», немає», – вважає Вадим Березовик. Але в цьому ще треба буде переконати Мінфін – саме підпис власника повинен стояти на документах держбанку для НБУ. Перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова пообіцяла обговорити це питання з міністром.
Серед тих, хто не пройшов «чистилище» Нацбанку, опинився екс-глава банку «Надра» Дмитро Зінков, який хотів стати головою наглядової ради Платинум Банку, але вчасно усвідомив нікчемність своїх шансів. «Пакет по Дмитру Зинкову був відкликаний банком. НБУ не приймав рішення про підтвердження його ділової репутації», – повідомили в НБУ. Втім, оскільки банк «Надра» закрився ще в лютому 2015 року, репутація Дмитра Зінкова буде вважатися знову бездоганною вже в лютому наступного року. І навіть причетність до Платинум Банку, який збанкрутував у січні 2017-го, не завадить його можливому поверненню на ринок.
Оскільки «банкопад» почався саме три роки тому, в цьому році право повернутися на ринок отримають керівники 33 збанкрутілих у 2014 році банків. Відповідну вакансію вже може шукати екс-голова правління Банку Форум Андрій Яцура. Восени на ринок можуть повернутися екс-банкіри Олега Бахматюка та Олександра Януковича – Денис Мальцев і Ганна Гурова.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас