Поліція попросила збільшити фінансування на 4 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція попросила збільшити фінансування на 4 млрд гривень

Казна та Політика
380
Голова Національної поліції Сергій Князєв попросив збільшити фінансування його відомства на 4 млрд гривень.
Наявних грошей може не вистачити до кінця року, заявив він на колегії МВС у присутності міністра Арсена Авакова і прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.
“Важливу роль у підвищенні результативності протидії злочинності зіграло додаткове виділення урядом в кінці 2016 року 2,158 млрд гривень. Стимулом в роботі для співробітників кримінального розшуку, слідства та інших поліцейських стало підвищення щомісячного грошового забезпечення. На сьогодні шукається можливість зрівняти зарплату дільничних офіцерів поліції та інших невеликих категорій, які не потрапили до підвищення в 2016 році”, – розповів Князєв.
Збільшення зарплат дозволило закрити 5 тисяч вакантних місць в поліції, доповів голова Національної поліції. Зараз новачки проходять навчання, через чотири-п’ять місяців вийдуть на роботу.
“Разом з тим процес становлення Національної поліції вимагає інвестування в подальше формування систем поліції та його ресурсного забезпечення. Державний бюджет на 2017 рік передбачає видатки на фінансування поліції в розмірі майже 16,6 млрд гривень, чого явно недостатньо для її функціонування та забезпечує нормативні потреби лише на 39%. За нашими підрахунками, мінімальна додаткова потреба у фінансуванні на 2017 рік становить 4,150 млрд гривень”, – сказав Князєв.
За його словами, поліція забезпечена бензином та іншими нафтопродуктами тільки до липня, патронами – до травня.
“Інвестиції в поліції будуть мати значний соціальний ефект, в першу чергу в підвищенні довіри громадян до органів виконавчої влади у боротьбі зі злочинністю та корупцією”, – вважає Князєв.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас