Реванш Насірова. Одіозний чиновник потягнув до суду НАБУ, бо згадав про честь і гідність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реванш Насірова. Одіозний чиновник потягнув до суду НАБУ, бо згадав про честь і гідність

Кримінал
1293
Колишній Голова Державної податкової служби Роман Насіров судиться з Національним антикорупційним бюро України. Про це стало відомо з ухвали Солом’янського райсуду Києва від 19 квітня.
Позов надійшов до суду 14 квітня. Предметом позову є вимоги Насірова визнати недостовірною та такою, що принижує честь і гідність та порушує його ділову репутацію поширену НАБУ на офіційному веб-сайті інформацію щодо нього, в тому числі щодо досудового розслідування кримінального провадження.
Автоматизована система розподілу визначила головуючою в справі Людмилу Шереметьєву, яка, до того ж є головою суду. Під час першого засідання вона заявила самовідвід, аргументуючи це «іншими обставини, які викликають сумнів в об’єктивності та неупередженості судді» (ст.20 ЦПК України).
Наразі справу Насірова передано до канцелярії суду для визначення іншого судді.
Нагадаємо, 2 березня детективи НАБУ затримали голову ДФС Романа Насірова на території КЛ «Феофанія» за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою та службовим становищем). Медичний персонал КЛ «Феофанія» намагався обмежити доступ детективів НАБУ до палати, в якій перебував голова ДФС, посилаючись на його тяжкий стан.
Після вирішення питання про доступ до палати, в якій перебував голова ДФС, детективи НАБУ повідомили йому про підозру. Однак підозрюваного не було переведено до установи тимчасового тримання у зв’язку з інформацією про нібито різке погіршення стану його здоров’я. Проте після обстеження в іншому спеціалізованому медичному закладі діагноз лікарів із КЛ «Феофанія» не підтвердили.
Солом’янський районний суд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з можливістю внесення 100 млн грн застави, яку за нього внесла дружина.
10 квітня Печерський районний суд Києва зобов’язав Генеральну прокуратуру України внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою колишнього головного податківця Романа Насірова і розпочати досудове розслідування проти детективів НАБУ.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас