Трамп погодився відкласти будівництво стіни на кордоні з Мексикою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп погодився відкласти будівництво стіни на кордоні з Мексикою

Світ
391
Президент США Дональд Трамп відмовився від вимог негайного виділення коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою в законопроекті про витрати, що вимагає негайного розгляду.
Таким чином президент зняв головну перешкоду до укладення двопартійної угоди за кілька днів до можливої часткової зупинки уряду, пише “Лівий берег” з посиланням на “Голос Америки”.
На зустрічі приблизно з 20 журналістами консервативних ЗМІ ввечері в понеділок Трамп сказав, що він готовий повернутися до питання про будівництво стіни у вересні. Пізніше висловлювання президента підтвердив представник Білого дому.
Проти виділення коштів на будівництво стіни рішуче виступають демократи, чиї голоси потрібні для прийняття законопроекту про витрати уряду, який повинен бути схвалений до півночі в п’ятницю.
Прийняття Конгресом на цьому тижні бюджету на частину фінансового року (з 29 квітня) є необхідним, щоб уникнути припинення фінансування всіх установ федерального уряду з 29 квітня. Поточний бюджет діє тільки до 28 квітня, оскільки був прийнятий як тимчасовий як компроміс між адміністрацією Барака Обами і республіканською більшістю в Конгресі.
Трамп раніше вимагав включити в бюджет на решту фінансового року (з 29 квітня) $1,4 мільярда на будівництво бетонної стіни на кордоні з Мексикою.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас