Британські судді виноситимуть вироки в інтернеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські судді виноситимуть вироки в інтернеті

Світ
220
У Великобританії законопроект, згідно з яким можна буде виносити судові вердикти в онлайн-режимі, розглянуть вже в новому складі парламенту — після дострокових виборів до Палати громад, призначених на 8 червня.
Законопроект про «винесенні вироку за допомогою комп’ютера» відклали до загальних виборів у червні, пише The Register. Законопроект пропонує прискорити і для цього зробити електронною процедуру винесення вироків у дрібних адміністративних справах, що передбачають штраф — таких, як безквитковий проїзд у громадському транспорті або нелегальне скачування відео, захищеного авторським правом.
Винесення вироків онлайн допоможе зробити процес більш швидким, справедливим і доступним, вважають в британському уряді. Обвинуваченим по адміністративних справах не доведеться з’являтися в суді, їм буде достатньо визнати свою провину і негайно виплатити штраф через інтернет зі свого домашнього комп’ютера, повідомляє Engadget.
Експерти прогнозують, що в майбутньому для винесення вироків буде використовуватися штучний інтелект. Алгоритми вже застосовуються в американських судах при вирішенні питання про звільнення під заставу до розгляду справи по суті. ШІ визначає ступінь потенційної небезпеки обвинуваченого для суспільства.
Дехто виступає проти цієї практики — наприклад, Джейсон Ташеа, засновник консалтингової компанії в сфері кримінального судочинства і технологій Justice Codes, переконаний, що «без належних гарантій безпеки ці інструменти підривають верховенство права і обмежують права людей».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас