Суддю Чауса відпустили під домашній арешт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суддю Чауса відпустили під домашній арешт

Кримінал
243
Суд Молдови змінив запобіжний захід для судді Миколи Чауса з утримання під вартою на домашній арешт, підтвердила Спеціалізована антикорупційна прокуратура у фейсбуці.
Таке рішення було прийнято, враховуючи знаходження Чауса під вартою понад місяць і відсутність можливості впливати на хід слідства.
“За інформацією Антикорупційної прокуратури Молдови, на цьому тижні суд Молдови розгляне апеляцію прокуратури на запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для судді Миколи Чауса та видача українським правоохоронним органам для здійснення правосуддя”, – сказано в повідомленні САП.
Нагадаємо, що втікача – суддю Чауса 28 лютого затримали у Молдові за запитом Генпрокуратури України. Його підозрюють в отриманні в серпні 2016 року $150 тис. хабара за умовний термін для 74-річної пенсіонерки, яка торгувала димедролом та іншими наркотичними речовинами. Отримані гроші суддя засунув в скляні банки, одну з яких встиг закопати.
Чаус не був затриманий через його суддівський імунітет і встиг втекти до Криму, окупованого Росією. 6 вересня з нього зняли недоторканність. 12 вересня НАБУ оголосило його у всеукраїнський розшук, а 14 листопада Чауса почав шукати Інтерпол.
У січні Солом’янський районний суд Києва заочно заарештував Чауса і встановив заставу в розмірі 3,7 млн гривень.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас