НБУ очікує уповільнення ВВП у першому кварталі 2017 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ очікує уповільнення ВВП у першому кварталі 2017 року

Казна та Політика
284
Національний банк України (НБУ) очікує уповільнення ВВП країни в першому кварталі 2017 року по відношенню до аналогічного періоду 2016 року до 3% з 4,7% в четвертому кварталі минулого року, повідомляється в інфляційному звіті центробанку.
“Визначальним чинником уповільнення послужила блокада транспортних сполучень на сході країни. Як наслідок почалося більш стрімке падіння показників гірничо-металургійного виробництва та погіршення показників суміжних видів діяльності”, – пояснює НБУ.
Нацбанк уточнює, що середньодобове виробництво сталі та чавуну в березні було на 15% і 18% нижче, ніж в січні.
Споживчий попит в першому кварталі залишався стриманим, незважаючи на дворазове підвищення мінімальної заробітної плати.
Водночас НБУ відзначає ознаки збереження високих темпів зростання інвестицій.
“На приплив інвестицій вказувало істотне зростання обсягів виробництва машин і обладнання для потреб всіх основних видів діяльності (у тому числі зростання виробництва залізничного рухомого складу), високі темпи зростання обсягів будівництва і приросту імпорту машинобудівної продукції. При цьому річна динаміка інвестицій формувалася на тлі низької бази порівняння”, – прокоментував Нацбанк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас