В Єгипті не розраховують на повернення російських туристів раніше середини 2018 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Єгипті не розраховують на повернення російських туристів раніше середини 2018 р.

Світ
1175
Російські туристи навряд чи повернуться в Єгипет раніше 2018 року, заявив в інтерв’ю газеті Daily News Egypt голова Асоціації туристичних інвесторів Південного Синая Хішам Алі.
“Єгипетський уряд докладає великих зусиль для перегляду заходів безпеки в аеропортах країни для того, щоб відновити польоти росіян в Єгипет, але російська влада досі висуває їм все нові і нові вимоги. Я не очікую повернення росіян в Єгипет раніше середини 2018 року”, – сказав Алі Х.
Він додав, що, на його думку, рішенню про відкриття рейсів заважають політичні причини. “Туризм тепер дуже політизований, і це стало ясно останнім часом. Багато російських чиновників, які відвідали Каїр за останні місяці, говорили про відновлення рейсів найближчим часом. Тим не менш, ситуація і зараз виглядає далекою від вирішення”, – сказав Х. Алі, додавши, що до заборони авіасполучення між РФ і Єгиптом в 2015 році частка росіян в загальному в’їзному турпотоці в арабську республіку перевищувала третину.
Х. Алі також повідомив, що останнім часом на курорт Шарм-ель-Шейх приїжджає все більше туристів зі Східної Європи, Німеччини та України. Середнє завантаження готелів Шарм-ель-Шейха досягає 50-60%, але після закінчення свят, коли поїдуть єгипетські сім’ї, ця цифра знизиться приблизно вдвічі. Останні шість років, після “арабської весни” 2011 року, місцева туріндустрія здавала позиції, і тільки в 2016 році намітилася тенденція до зростання.
Експерт підкреслив, що в регіоні зараз безпечно, а нещодавні теракти в Олександрії і Танті не призвели до зниження кількості гостей на курортах Південного Синая. “Я впевнений, що Єгипет зараз – безпечна країна, і вже тим більше не єдина, яка страждає від тероризму. Теракти відбуваються скрізь”, – сказав Х. Алі.
За його словами, недавнє рішення уряду про девальвацію єгипетського фунта вигідне для іноземних туристів, яким стало дешевше відпочивати в країні. “Середня вартість номера в п’ятизірковому готелі Шарм-ель-Шейха становить $50-60, що доступно для туристів з будь-яким рівнем доходу”, – додав експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас