У світовій економіці настав "час весняного настрою" – Лагард — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У світовій економіці настав "час весняного настрою" – Лагард

Світ
443
У світовій економіці намітилася позитивна динаміка, однак політичні ризики можуть негативно вплинути на такі тенденції, зазначили учасники традиційної зустрічі Міжнародного валютного фонду (МВФ), яка відбулася 23 квітня у Вашингтоні.
Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила на зустрічі, що в світовій економіці настав “час весняного настрою”.
Вона нагадала, що МВФ тепер прогнозує на поточний рік економічне зростання у світі на рівні 3,5%, а на наступний – 3,6%.
Лагард підкреслила, що ці показники набагато кращі за торішні, коли зростання становило 3,1%. Однією з умов збереження набраних темпів зростання, за її словами, стане розвиток торгівлі і збереження міжнародного співробітництва. Члени Міжнародного валютного і фінансового комітету МВФ видали спільне комюніке, в якому зазначили, що економічні перспективи в світі покращуються, однак мають місце і ризики.
“Спадок кризи, високі рівні боргу, слабке зростання продуктивності і демографічні тренди залишаються значними негативними факторами для розвинених економік, в той час як внутрішні дисбаланси, більш різкі, ніж очікувалося, посилення фінансових умов і негативний вплив світової невизначеності є проблемами для деяких країн”, – йдеться в комюніке.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас