Лукашенко заявив, що Білорусь "не нахлібник" Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко заявив, що Білорусь "не нахлібник" Росії

Світ
731
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що підтримуючи Мінськ, Росія в першу чергу підтримує саму себе.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.
“Нас ображає дуже, коли нам в Росії хтось каже, що ми мало не за їхній рахунок живемо, ми знову чогось просимо, вимолюємо і так далі. Нічого подібного. Керівництво Росії так не думає”, – розповів Лукашенко.
За його словами, білоруси “не нахлібники”. Він підкреслив, що єдине, чого хоче Білорусь – це рівних умов для роботи (в рамках Митного союзу – ред.). Також Лукашенко вкотре зазначив, що Росії і Білорусі потрібно не з’ясовувати стосунки, а домовлятися.
“Не час сьогодні сперечатися, загострювати, треба домовлятися, тому що є купа проблем, які перед нами і перед Росією стоять. Ми ці проблеми можемо і повинні вирішувати тільки разом, починаючи від оборони і закінчуючи якимись там п’ятьма мільярдами (кредиту – ред.)”, – підсумував Лукашенко.
Нагадаємо, що після зустрічі Путіна і Лукашенка останній фактично звинуватив Росію в жадібності. За словами Лукашенка, їхні з Путіним держави повинні вирішити питання про рівні умови для функціонування виробництва. “Які тут рівні умови, якщо ми в п’ять разів отримуємо, наші підприємства, природний газ дорожче, ніж Росія?” – запитав тоді Лукашенко.
При цьому раніше Білорусь по суті прямим текстом заявляла, що у неї немає боргу за газ перед Росією. “Що стосується заяв глави Міненерго Олександра Новака про неготовність Білорусі погасити так званий борг перед Росією за газ, білоруська сторона не розглядає дані кошти як борг”, — сказав 31 березня прес-секретар голови уряду республіки Владислав Сичевич.
Незважаючи на це, невдовзі Білорусь заплатила Газпрому весь борг за російський газ, який був отриманий за останні два роки. За словами віце-прем’єра РФ Аркадія Дворковича, Мінськ і Москва підписали пакет документів, що регулюють питання поставок нафти і ціни на газ.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас