Фахівці виявили вірус, який викрадає логіни і паролі з популярних браузерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фахівці виявили вірус, який викрадає логіни і паролі з популярних браузерів

Кримінал
1051
Про багатофункціонального троянця Trojan.DownLoader23.60762, який викрадає логіни і паролі з популярних браузерів, розповіли у антивірусній компанії Доктор Веб.
Вірус, що заражає Windows-комп’ютери, встановлює на пристрій інші програми, а також краде дані облікових записів від різних сервісів і перехоплює дані, що вводяться на сторінках різних сайтів .
Для крадіжки конфіденційної інформації Trojan.DownLoader23.60762 вбудовується в процес провідника Windows, а також процеси браузерів Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox і Google Chrome.
У веб-браузерах троянець перехоплює функції, що відповідають за роботу з мережею. Завдяки цьому шкідлива програма може отримувати і передавати зловмисникам збережені в браузерах логіни і паролі, а також перехоплювати інформацію, яку користувач вводить на сторінках сайтів.
Варто нагадати, що хакери придумали шкідливу програму вірус-шифрувальник в стилі відомої фантастичної франшизи Star Trek, а його «обличчям» став один з героїв саги — Спок. Шкідливе ПЗ написано мовою програмування Python і, заражаючи ПК користувачів, шифрує файли більшості популярних роздільностей.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас