Суд в Гаазі де-юре визнав Росію стороною "мінських домовленостей", а не посередником, - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд в Гаазі де-юре визнав Росію стороною "мінських домовленостей", а не посередником, - Порошенко

Казна та Політика
746
Президент Петро Порошенко вважає надзвичайно важливим визнання Міжнародним судом Організації Об’єднаних Націй Росії стороною досягнутих у Мінську (Білорусь) домовленостей.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.
“Міжнародний суд ООН закликав Росію до повного виконання “мінських домовленостей”. Це означає, що Росія є стороною “мінських домовленостей”, а не посередником, як спочатку вона намагалася себе представити. Визнання цього, наголошую, є не політичною оцінкою, а юридичною оцінкою, що вперше прозвучала, яка надзвичайно важлива для нас”, – сказав він.
Порошенко заявив про це в ході наради з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, заступником глави Адміністрації Президента Костянтином Єлісеєвим та заступником міністра закордонних справ Оленою Зеркаль.
Глава держави також зазначив, що політична оцінка дій Росії була дана в багатьох документах не тільки в Україні, але й у рішеннях Ради Європи, парламентської асамблеї Ради, Європейського парламенту та інших міжнародних організацій.
“На моє глибоке переконання, також унікальність цієї ситуації і в тому, що, коли буде прийнято рішення, воно не вимагатиме ніякого додаткового голосування – ні Генеральною асамблеєю ООН, ні Радою безпеки ООН. Це рішення прямої дії, воно повинно виконуватися будь-якою державою-членом ООН, і за невиконання зазначеного рішення будуть передбачені санкції, які дуже боляче вдарять по будь-якій державі, яка зважиться ігнорувати дане рішення”, – підкреслив він.
Президент також висловив переконання, що таке рішення суду створює механізм юридичної відповідальності не для приватних осіб, а для держави в цілому.
Порошенко наголосив, що зараз необхідно сконцентруватися на тому, щоб найкращим чином представити в суді позицію України.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас