NASA покладатиметься на приватні компанії в дослідженні Марса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA покладатиметься на приватні компанії в дослідженні Марса

Світ
203
Місії NASA на Марс перешкоджає все більше проблем: запуск корабля Orion переноситься, коштів і часу не вистачає, а агентство піддається все більшій критиці. У відповідь на це керівники NASA заявили, що дослідження далекого космосу стануть можливі тільки за участю приватних компаній.
У найближчі 20 років американське космічне агентство планує залучити до освоєння далекого космосу приватних партнерів, а також представників інших держав. Нагадаємо, що до 2033 року NASA планує відправити астронавтів на Марс, а вже до 2040 року побудувати на Червоній планеті перші поселення.
За словами Вільяма Герштенмайєра, голови відділу пілотованих космічних польотів NASA, використання приватних вантажних ракет входить в стратегію дослідження Марса, яка буде представлена Конгресу США в кінці цього року. Як повідомляє Wall Street Journal, Герштенмайєр зробив заяву як пояснення до звіту агентства, випущеного минулого тижня.
У документі повідомлялося, що місія з використанням Системи космічних запусків (SLS) і корабля Orion переноситься через технічні і адміністративні труднощі. «Хайтек» вже писав про проблеми з поставками обладнання, зірвані терміни випробувань і затримки, спричинені торнадо.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас