Що відлякує європейських туристів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що відлякує європейських туристів в Україні

Світ
1118
Незважаючи на те, що громадяни ЄС з 2005 року можуть подорожувати в нашу країну без віз, Україна так і не стала для них туристичною Меккою.
У рейтингу туристичної конкурентоспроможності Всесвітнього економічного форуму наша країна в цьому році опинилася на 88-му місці з 136 країн.
Перше, що відлякує від України – жахливі дороги і кордон. За словами іноземців, якщо туристичні «фішки» залишають гарне враження, то процедура перетину кордону і жахливе стан доріг – ні.
«Україні варто піклуватися про організації групових турів, тому що індивідуальний турист на власному авто навряд чи захоче подорожувати по вашій країні через жахливий стан дорожнього полотна», – резюмує менеджер туристичного інфоцентру в місті Ньїредьгаза (Угорщина) Оніко Тотар.
Крім того, в Україні відсутній маркетинг місцевих визначних пам’яток. «Не видно ефективного маркетингу для популяризації України в ЄС. Назвіть будь-яку столицю Європи – і ми відразу скажемо, який асоціативний ряд виникає з точки зору туристичних визначних пам’яток. А про Київ я поки нічого не можу сказати чи згадати», – констатує Богларко Ілошвой, інформаційний співробітник турінфоцентру.
Іноземці констатують, на Закарпатті, автентичної складової туризму більше, ніж в Угорщині та інших країнах Європи, але всі ці принади не представлені належним чином міжнародній туристичній спільноті.
Жителі Європи радять, для інформаційної кампанії з метою залучення європейського туриста в Україну потрібні не білборди чи буклети, не телепередачі або статті у ЗМІ, а активне просування в сучасних засобах комунікації, перш за все, в інтернеті, в соцмережах.
Серед негативного іноземці також відзначають відсутність нормальних туалетів, а також те, що в кафе часто відмовляють у проханні відвідати вбиральню просто так – без замовлення.
За матеріалами:
PolitekA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас