У Києві кожній дитині хочуть давати ваучер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві кожній дитині хочуть давати ваучер

Казна та Політика
1692
Радник мера Києва Віталія Кличка Ігор Ніконов вважає, що проблему з браком місць у дитячих садках Києва можна вирішити шляхом впровадження системи, в якій кожній дитині давалася б ваучер на дошкільну освіту.
“Щоб змінити ситуацію в масштабах міста, потрібно передавати гроші з бюджету не дитячим садкам, а безпосередньо кожній дитині у вигляді ваучера на дошкільну освіту. Тоді сім’я зможе передати цей ваучер або в державний заклад, або у приватний сад з невеликою доплатою. Як тільки у людей виникне можливість влаштувати дитину в приватний заклад, з’явиться багато нових приватних садів. Дошкільна освіта перетвориться на бізнес, і заклади будуть конкурувати за кожну дитину”, – вважає Ніконов.
За його словами, оскільки на дитячі садки фінансування виділяється з міського бюджету, питання з адресним розподілом цих коштів можна вирішити на муніципальному рівні.
“Можливо, така ініціатива зустріне протидію з боку директорів дитсадків, які навряд чи захочуть конкуренції з більш ефективним приватним бізнесом. Тому для проведення реформи потрібна політична воля. За її наявності на перебудову всієї системи піде максимум три роки”, – резюмував Ніконов.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас