МВФ попередив про ризики для банків ЄС через зростання непогашених позик і падіння прибутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ попередив про ризики для банків ЄС через зростання непогашених позик і падіння прибутку

Кредит&Депозит
235
Скорочення прибутковості європейських банків і зростання обсягу проблемних кредитів може посилити ризики для фінансової системи ЄС, йдеться в розділі “Глобальна стабільність” світового прогнозу Міжнародного валютного фонду (МВФ).
“Комбінація низького прибутку, скорочення доступу до приватного капіталу і труднощі, пов’язані з необслуговуваним боргом, перешкоджають відновленню (європейської економіки) і можуть повторно підвищити системні ризики”, – відзначають аналітики фонду.
У МВФ не виключають, що інерції відновлення фінансового сектору ЄС, яка була задана більш ранніми періодами, може не вистачити для повного подолання кризових тенденцій.
“Зустрічні вітри можуть торкнутися прибутковості великих, системоутворюючих банків у Європі. Вони намагаються розвиватися на глобальному ринку і складати там конкуренцію, в деяких випадках це може призвести до проблем прибутковості в їхніх рідних країнах”,- попереджають у фонді.
Раніше глава МВФ Крістін Лагард, виступаючи в Брюсселі, відзначала, що, зокрема, південним країнам Європи необхідно завершити процес оздоровлення фінансової системи, оскільки непрацюючі кредити (NPL) у банках тиснуть на економічний потенціал цих країн.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас