СБ працевлаштує малозабезпечених безробітних - Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ працевлаштує малозабезпечених безробітних - Мінсоцполітики

Казна та Політика
495
Мисоцполитики України за підтримки Світового банку розпочало пілотний проект з працевлаштування безробітних одержувачів державної соціальної допомоги та внутрішньо переміщених осіб
Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.
Як наголошується в повідомленні, пілотний проект “Рука допомоги” буде реалізовуватися у трьох областях України – Харківській, Полтавській та Львівській.
“Головна мета проекту – вивести малозабезпечені сім’ї та внутрішньо переміщених осіб зі стану бідності шляхом допомоги у працевлаштуванні або започаткуванні власної справи”, – йдеться в повідомленні.
“Передбачається активне використання механізмів пільгового працевлаштування малозабезпечених, передбачених законом “Про зайнятість населення”, надання їм тимчасового працевлаштування через оплачувані громадські роботи, а також надання безвідсоткових кредитів для започаткування власного бізнесу”, – додає прес-служба.
Директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України В. Музиченко підкреслив, що безвідсоткова поворотна фінансова допомога для учасників пілотного проекту буде надаватися шляхом оплати рахунків на придбання обладнання та матеріалів.
“Середній розмір допомоги для відкриття бізнесу на час проведення досліду складе понад 60 тис. грн., що повинно забезпечити новим підприємцям досить широкий вибір сфер малого бізнесу для старту. Державний бюджет на 2017 рік передбачає виділення на реалізацію пілотного проекту 20 млн грн”, – додав він.
Як зазначається, за підсумками реалізації пілотного проекту, який завершиться в 2018 році, буде розроблено законопроект щодо поширення успішного досвіду на всю територію України.
Мінсоцполітики очікує, що введення нових механізмів дозволить суттєво знизити рівень безробіття в країні, зменшити соціальну напруженість у тих регіонах, де відбувається скорочення працівників через падіння виробництва, створити нові робочі місця та збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас