У центрі Києва створять "велике пішохідне кільце" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У центрі Києва створять "велике пішохідне кільце"

Світ
813
У 2018 році в Києві планують створити велике пішохідне кільце від Андріївського узвозу до Володимирської гірки.
“Ми плануємо створити велике пішохідне кільце: Андріївський узвіз – Контрактова площа – вул. Сагайдачного П. – Поштова площа – пішохідна алея – сходи Магдебурзького права – пішохідно-велосипедний міст через Володимирський узвіз – Володимирська гірка. Частина цього маршруту вже створена”, – повідомив глава Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель.
Як зазначається, для реалізації ідеї потрібно біля Дніпра провести реорганізацію дорожнього руху, що дозволить уникнути пробок.
“Потрібно зробити безсвітлотофорний виїзд з Володимирського узвозу на вулицю Набережно-Хрещатицьку, до кінця доопрацювати розв’язку на перетині Набережно-Хрещатицької і Верхнього та Нижнього Валу з їх реконструкцією”, – додав глава департаменту.
Також на деяких вулицях Подолу створять велодоріжки. Проект також передбачає велопарковки і прокат велосипедів.
“Ми плануємо це зробити за 9-10 місяців після здачі проекту. Песимістичний план – три роки. Тут вже все буде залежати від міста, як воно буде фінансувати реалізацію проекту”, – резюмував він.
Нагадаємо, на початку травня планують завершити реконструкцію наземної частини Поштової площі. Зокрема, буде розширена прогулянкова зона від Володимирського узвозу до набережної Дніпра.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас