Ердоган не згоден, що зміни до конституції роблять його диктатором – CNN — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ердоган не згоден, що зміни до конституції роблять його диктатором – CNN

Світ
185
Турецький президент аргументував це тим, що він може померти, а зміни залишаться. Ердоган відхрестився від звинувачень в отриманні диктаторських повноважень і розповів про свою образу на Європу. Президент Туреччини Тайїп Ердоган заперечує звинувачення в тому, що він стає диктатором, завдяки прийняттю змін до конституції на референдумі 16 квітня.
Це “історична трансформація в демократичній Туреччини”, яку підтримала більшість громадян країни, повідомив Ердоган в інтерв’ю американському каналу CNN. Ердоган нагадав, що він смертний і може померти, а реформа проведена не під нього. Крім того, президент вважає, що для встановлення диктатури немає необхідності вводити президентський режим”. Турецький президент також сказав, що не має значення те, з яким відривом перемогли зміни на референдумі, навівши у приклад аналогію з футболу. “Не має значення, що ти виграв з рахунком 1:0 чи 5:0, головне виграти гру”, – підкреслив він. Також Ердоган поскаржився на Євросоюз, який “тримає Туреччину біля своїх дверей вже 54 роки”.
Турецький президент називає абсолютно неприйнятним “небажання європейців дотримуватися своїх обіцянок”. Ердоган зазначив, що його країна намагалася виконувати критерії Євросоюзу, але з цього нічого не вийшло. Нагадаємо, 16 квітня в Туреччині відбувся референдум з конституційної реформи.
Згідно з даними державного інформагентства Anadolu, її прихильники з мінімальним відривом (51,4% проти 48,6%) здобули перемогу. Опозиція заявила про численні порушення під час голосування і намір оскаржити його результати в суді.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас