Гройсман – про безвіз: Українців не повинні вважати людьми другого сорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман – про безвіз: Українців не повинні вважати людьми другого сорту

Казна та Політика
706
Україна отримує безвізовий режим з Європейським союзом (ЄС) пізніше, ніж розраховувала. Однак отримання “безвіза” свідчить про великі зміни в Україні. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання уряду.
“На жаль, це відбувається пізніше, ніж ми планували. Але всі майже 150 заходів, які потрібно було зробити для того, щоб безвізовий режим був прийнятий, і парламент, і уряд, і президент виконали для того, щоб все це стало реальністю. Але це не те, що можна назвати великим подарунком. Візовий режим для українців – це рудимент старої системи, яка захищала прекрасну 45-мільйонну країну в центрі Європи від цивілізованого світу”, – заявив Гройсман.
При цьому, за словами прем’єра, країна готова змінюватися і далі.
“Ми зробимо все, щоб українців у всіх куточках світу шанували, щоб ніхто не вважав нас людьми другого сорту. Тому ми повинні зняти всі бар’єри, які у нас є і рухатися динамічно, в тому числі змінюючи країну зсередини. Ратифікація угоди з Європейським Союзом – це свідчення того, що Україна визнають, і свідчення того, що Україна буде змінюватися і далі”, – сказав Гройсман.
Крім того, прем’єр розкритикував наявність черг за біометричними паспортами.
“Ми багато зробили для того, щоб цю систему децентралізувати, передати багато повноважень на місця. Якщо у нас люди будуть стояти в чергах до паспортистів, то це ще один рудимент, який необхідно вибити з наших служб, які, можливо, неправильно організували роботу на місцях. Паспортист повинен бути ввічливим і працювати швидко, щоб ні у кого не виникало негативної реакції на отримання цих послуг”, – зазначив Гройсман.
За його словами, коли “безвіз” буде прийнятий остаточно, владі потрібно буде належним чином організувати роботу всіх служб – прикордонних, консульств, посольств.
“Дуже важливо, щоб люди не залишалися наодинці зі своїми проблемами. Якщо необхідно, повинні бути такі представники цих служб, можливо, в перших пунктах перетину кордону. Можливо, зробити міжвідомчі робочі групи на кордонах, щоб вони відпрацьовували технічні питання, які потрібно буде відрегулювати”, – зазначив Гройсман.
Нагадаємо, 82% депутатів Європарламенту підтримали 6 квітня пропозицію Європейської комісії надати Україні безвізовий режим. Це голосування є фактично визначальним результатом процесу. Але формально рішення повинно пройти ще кілька етапів, після чого воно набуде чинності (орієнтовно в червні-липні цього року).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас