У Кличка розповіли, що будуть далі робити зі скандальним Театром на Подолі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кличка розповіли, що будуть далі робити зі скандальним Театром на Подолі

Казна та Політика
794
На черговому засіданні робоча група, що займається врегулюванням ситуації навколо нового фасаду будівлі Театру на Подолі, визначилися, які саме експертизи необхідно проводити в першу чергу. Про це повідомив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.
“Ми зупинилися на двох експертизах — це містобудівний аналіз, тобто що можна було б побудувати на зазначеній земельній ділянці, та експертиза проектних рішень. Тобто фактично це комплексна експертиза, про яку ми говорили раніше”, — заявив Бондаренко.
Він додав, що поки що складно сказати про вартість таких експертиз, але вже дві організації погодилися провести їх безкоштовно — це Національний союз архітекторів України та Інститут Генерального плану міста Києва.
На засіданні робочої групи також обговорили пропозиції щодо джерел фінансування та доцільності чи необхідності зупинення будівельних робіт на об’єкті.
Нагадаємо, 29 листопада 2016 року відбулася публічна презентація відреставрованого фасаду будівлі Київського драматичного театру на Подолі. Інвестором реставрації (165 млн грн) стала компанія Roshen. У той самий день на сайті Київради з’явилася петиція із закликом знести новий фасад театру на Подолі і повернути історичний вигляд будівлі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас