МКС пропонують перетворити на космічний готель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МКС пропонують перетворити на космічний готель

Світ
188
Таку пропозицію висловив генеральний директор ракетно-космічної корпорації «Енергія» Володимир Солнцев, який зазначив, що МКС завантажена на 30%.
У готель пропонується трансформувати деякі модулі МКС, які відпрацювали свій ресурс. «МКС у нас завантажена на 30%. Це тренд загальноросійський, недозавантаженість. Порушена тема розширення російського сегмента і заміни, у нас модулі на МКС літають по 20 — 25 років, і вони вийшли за ресурси, і їх використання для експериментів і серйозної роботи все менш доцільно. Чому б, скажімо, їх не трансформувати в якийсь космічний готель, умовно кажучи. Ті модулі, які у нас є, пристосувати для космічного туризму», — сказав гендиректор РКК «Енергія» Володимир Солнцев.
За словами Солнцева, вартість модернізації космічного корабля «Союз» для польотів навколо Місяця становить близько $500 млн. «„Союз“ в тому вигляді, в якому він існує сьогодні, не долетить до навколомісячної орбіти. Потрібно провести його реконструкцію і адаптувати його до цієї роботи. У нас є всі напрацювання, ми випустили ескізний проект, розробили документацію. Але без державної підтримки реалізувати цей проект нереально, потрібно вкласти близько $500 мільйонів разом, тобто це і пускові послуги, і створення корабля, одне крісло в „Союзі“ коштує $120 мільйонів», — сказав гендиректор РКК.
Американська SpaceX обіцяє відправити перших (за останні 45 років) космічних туристів в політ навколо Місяця вже в наступному році. Для цього компанія планує використовувати космічний корабель Dragon 2. Імена мандрівників компанія не розголошує, проте відомо, що вони самі звернулися до SpaceX з пропозицією про місячне турне. Сума польоту також тримається в секреті і становить, за оцінками Space News, близько $300 млн за місію.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас