Любовний лист Хемінгуея і Марлен Дітріх продадуть з аукціону за 30 тис. дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Любовний лист Хемінгуея і Марлен Дітріх продадуть з аукціону за 30 тис. дол

Світ
215
Лист, в якому відомий американський письменник, лауреат Нобелівської премії Ернест Хемінгуей зізнається в коханні актрисі Марлен Дітріх, виставлено на аукціон. Як повідомляє The Daily Mail, лот оцінюється в 30 тисяч доларів. Аукціон відбудеться 4 травня в Нью-Йорку.
Послання Хемінгуея датовано 12 серпня 1952 року, письменник відправив лист з Куби, де тоді жив. За рік до цього Дітріх зізналася, що зберігає його фотографію біля свого ліжка.
Хемінгуей і Дітріх познайомилися в 1934 році і відтоді листувалися. Романа між ними не було. За словами Хемінгуея, вони стали “жертвами неодночасної пристрасті”. Тим не менш, у посланні він неодноразово зізнається Дітріх в коханні.
Перший письменницький успіх прийшов до Хемінгуея в 1926 році після виходу у світ “І сходить сонце”. У 1937 році письменник брав участь у громадянській війні в Іспанії. У 1949 році переїхав на Кубу, де відновив літературну діяльність.
У 1954 році Ернест Хемінгуей отримав Нобелівську премію з літератури. Він був одружений чотири рази. Хемінгуей застрелився з рушниці в 1961 році.
Марлен Дітріх – німецька та американська актриса. Прожила довге життя: народилася в 1901 році в Берліні, померла в 1992 році в Парижі. Знімалася у фільмах “Трагедія любові”, “Блакитний ангел”, Цілую вашу руку, мадам”, “Жінка, яка бажана” та інших.
Незважаючи на те, що Дітріх офіційно була одружена з адміністратором кіновиробництва Рудольфом Зібером, вона заводила любовні романи. Серед тих, з ким актриса мала зв’язок, були німецький письменник Еріх Марія Ремарк і французький актор Жан Габен. Листування Дітріх з Хемінгуеєм було опубліковано через 15 років після смерті актриси.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас