Чиновнику ДФС висунуто підозру у завданні державі збитків на 12 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновнику ДФС висунуто підозру у завданні державі збитків на 12 млн гривень

Кримінал
395
Генеральна прокуратура повідомила про підозру заступнику начальника Державної фіскальної служби у Київській області у завданні збитків державному бюджету на суму понад 12 млн гривень.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС.
Згідно з ним, співробітники управління внутрішньої безпеки Головного управління Фіскальної служби в Київській області спільно з Генеральною прокуратурою викривали факт зловживання службовим становищем одним із заступників начальника ДФС в Київській області.
“Податківець, діючи в інтересах суб’єктів господарювання, неправомірно прийняв рішення про скасування податкових повідомлень-рішень, в результаті чого незаконно звільнив суб’єктів господарської діяльності від сплати податків, що завдало шкоди державному бюджету на суму понад 12 млн гривень”, – повідомляє служба.
За даним фактом головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.
Зараз заступнику начальника ДФС в Київській області в рамках кримінального провадження повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України і вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
За вчинення вказаного кримінального злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас