В МЗС нагадали українцям про правила поведінки в Туреччині в умовах НП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В МЗС нагадали українцям про правила поведінки в Туреччині в умовах НП

Світ
607
Міністерство закордонних справ України попередило про збереження рекомендацій для громадян країни у зв’язку з продовженням на три місяці надзвичайного стану в Туреччині.
Про це повідомляє прес-служба МЗС України в Twitter.
«Туреччина продовжила надзвичайний стан ще на три місяці. Рекомендації МЗС українцям залишаються в силі», – наголошується в повідомленні.
Як повідомлялося в липні 2016 року. Саме тоді рішенням президента Реджепа Тайїпа Ердогана було введено надзвичайний стан терміном на 3 місяці. У зв’язку з цим зазначалося, що громадяни України повинні завжди мати при собі посвідчення особистості, проявляти підвищену пильність і обережність, не відвідувати місця проведення мітингів і демонстрацій, без зайвої необхідності тривалий час не знаходитися в транспортних терміналах (аеропорти, морські порти, залізничні та автобусні вокзали), адміністративних будівлях, неухильно виконувати законні вимоги правоохоронних органів і місцевої влади, слідкувати за новинами щодо розвитку ситуації в країні і місці перебування.
Зокрема, надзвичайний стан передбачає окремі обмеження на пересування, проведення мітингів, демонстрацій, зборів, вибіркові перевірки документів, посилення контролю ЗМІ, окремі з яких можуть забороняти або обмежувати доступ до них, у разі виникнення відповідних обставин без спеціального дозволу може бути вилучене або конфісковано майно. У разі затримання, потрапляння в ситуацію, яка являє загрозу життю і здоров’ю, зовнішньополітичне відомство рекомендує українцям невідкладно звертатися в посольство України в Туреччині за номером телефону: +90 533 307 72 32 e-mail: emb_tr@mfa.gov.ua чи Генерального консульства України в Стамбулі за телефоном: +90 530 612 55 77 e-mail: gc_tr@mfa.gov.ua або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38 044 238 16 57.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас