Президент підписав закон про скасування печаток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент підписав закон про скасування печаток

Казна та Політика
3674
Президент Петро Порошенко підписав законопроект N4194, що передбачає скасування вимоги про обов’язкове використання печаток на документах. Про це повідомляє сайт парламенту.
Законопроектом пропонувалося виключити із законодавства вимоги про обов’язкове використання печаток, незалежно від їх наявності у суб’єктів господарювання, а також можливість визнання документа недійсним у зв’язку з відсутністю відбитка печатки.
Виключається необхідність використання печаток у взаєминах суб’єктів господарювання з державними органами та органами місцевого самоврядування і встановлюється адміністративна відповідальність за вимагання державним органом або органом місцевого самоврядування наявності відбитка печатки на офіційному документі.
Відповідно до закону, суб’єкт господарювання має право використовувати у своїй діяльності печатку, але її використання не є обов’язковим. Наявність або відсутність відбитку печатки підприємства на документі не створює юридичних наслідків.
Копія документа, поданого суб’єктом господарювання до органу державної влади або місцевого самоврядування, вважається завіреною, якщо на такій копії проставлено підпис уповноваженої особи суб’єкта господарювання або особистий підпис фізичної особи – підприємця. Орган державної влади або місцевого самоврядування не має права вимагати нотаріального засвідчення справжності копії документа, якщо така вимога не встановлена законом.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас