У Києві підприємець ухилився від податків в 3,4 мільйона гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві підприємець ухилився від податків в 3,4 мільйона гривень

Кримінал
718
Столична прокуратура в рамках кримінального провадження повідомила про підозру директору приватного підприємства, який ухилився від сплати 3 млн 400 тис. гривень податків, розповіли у відомстві.
Так, протягом 2014 року підозрюваний уклав договори з іншим приватним підприємством на виконання держзамовлення Збройних Сил України з виготовлення військової форми для потреб української армії.
Однак з’ясувалося, що підприємець використовував реквізити фіктивних підприємств, які за документами нібито залучалися до виконання держзамовлення. Насправді виготовленням військової форми займалися інші суб’єкти господарювання. В результаті до державного бюджету не було сплачено податків на суму 3,4 мільйона гривень.
Директору вручено підозру по ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
В даний час судом розглядається клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу у вигляді застави. Слідство триває.
Крім того, підприємцю інкримінують скоєння аналогічних злочинів з використанням іншої юридичної особи, де він обіймав посаду директора. Сума збитків склала 3,1 млн грн. В кінці жовтня 2016 року обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні був направлений до суду.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас