З 1 травня російські прикордонники зобов'язані визнавати українські поліси "Зелена карта" - МТСБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 травня російські прикордонники зобов'язані визнавати українські поліси "Зелена карта" - МТСБУ

Світ
999
Моторне (транспортне) страхове бюро заявляє, що з 1 травня 2017 року всі діючі страхові сертифікати “Зелена карта”, видані по відношенню до транспортних засобів, зареєстрованих в Україні, є обов’язковими для визнання російськими прикордонними службами на всіх без винятку пунктах перетину російсько-українського кордону.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби бюро.
Рішенням ради Бюро міжнародної системи автомобільного страхування “Зелена карта”, яка відбулася 23-24 березня у Нікосії (Кіпр), зупинено застосування спецпорядка забезпечення міжнародного страхового захисту водіїв транспортних засобів з українською реєстрацією, що перетинають російсько-український кордон.
У відповідності з таким тимчасовим порядком прикордонні служби Росії вимагали укладення договорів внутрішнього російського страхування водієм кожного зареєстрованого в Україні автомобіля при перетині кордону РФ через непідконтрольні владі пункти пропуску в окремих районах Донецької і Луганської областей.
Зазначається, що запровадження спеціального порядку в період з травня 2016 по квітень 2017 року запобігало використанню фальшивих сертифікатів “Зелена карта” водіями (у багатьох випадках – резидентами РФ) українських автомобілів.
За даними МТСБУ, у цей період суттєво зменшилась кількість фактів використання підроблених українських страхових сертифікатів “Зелена карта”, гарантії за якими мусило нести МТСБУ відповідно до вимог міжнародної системи “Зелена карта”.
Таким чином, з 1 травня 2017 року всі діючі українські страхові сертифікати “Зелена карка”, видані по відношенню до автомобілів, зареєстрованих в Україні, є обов’язковими для визнання російськими прикордонними службами на всіх без винятку пунктах перетину російсько-українського кордону.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас