Експерти знижують прогнози зростання ВВП США через розчарування в політиці Трампа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти знижують прогнози зростання ВВП США через розчарування в політиці Трампа

Світ
331
Аналітики послідовно знижують прогнози зростання американської економіки, сумніваючись у здатності президента США Дональда Трампа виконати свої передвиборчі обіцянки в економічній сфері.
Середній прогноз експертів, опитаних WSJ в квітні, передбачає зростання ВВП США в першому кварталі 2017 року на 1,4% в перерахунку на річні темпи проти очікуваних у березні 1,9% і прогнозованих у грудні 2,3%.
Якщо в січні 71% опитаних економістів враховував можливість суттєвих змін у податковій сфері в своїх прогнозах, то у квітні таких було лише 44%. Більшість аналітиків вважає, що “значних” стимулів у даній сфері чекати не варто, проте як і раніше допускають можливість незначного стимулювання.
Більш того, 16% експертів допускають імовірність настання рецесії в США у наступні 12 місяців проти 14% у березні.
“Багато хто як і раніше продовжує вірити в обіцяні в ході передвиборної кампанії Трампа заходи бюджетно-податкового стимулювання, – говорить старший економіст Economic Outlook Group Бернард Баумоль. – Але з часом відсутність конкретних дій виллється в розчарування, якщо не повний скептицизм”.
Крім того, WSJ поставив респондентам питання про те, коли, на їхню думку, Федеральна резервна система (ФРС) почне скорочувати обсяг активів на своєму балансі. Майже 70% економістів відповіли, що чекають цього кроку до кінця поточного року, проти 22% у березні.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас