Нацбанк хоче дозволити банкам достроково погашати євробонди і кредити банків-нерезидентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк хоче дозволити банкам достроково погашати євробонди і кредити банків-нерезидентів

Кредит&Депозит
116
Національний банк України планує дозволити банкам достроково погашати кредити перед банками-нерезидентами з рейтингом не нижче ніж “А”, а також заборгованість за єврооблігаціями, повідомила глава НБУ Валерія Гонтарева.
“Ми також маємо намір збільшити максимальний розмір попередньої оплати за імпортними контрактами без застосування акредитивів… Це не буде мати значного впливу на обсяг таких платежів”, – сказала вона на прес-конференції в Києві в четвер.
Гонтарева нагадала, що збільшення цього ліміту Нацбанком з $0,5 млн до $1 млн у вересні минулого року не позначилося на ринку.
Заступник голови НБУ Олег Чурий уточнив, що публікація цих рішень регулятора запланована на четвер, і вони набудуть чинності 14 квітня. За його словами, ліміт буде збільшено з $1 млн до $5 млн.
Ці кроки сприятимуть поліпшенню інвестклімату і полегшенню діяльності підприємств-експортерів, які здійснюють імпорт для свого виробництва, пояснила Гонтарева.
“На тлі сприятливої ситуації на валютному ринку, позитивних новин про успішне завершення 3-го перегляду програми EFF з МВФ і з урахуванням балансу ризиків правління вважає можливим продовжити лібералізацію валютного регулювання… Жоден такий крок не призведе до дестабілізації ситуації”, – підкреслила вона.
Голова Нацбанку зазначила, що регулятор, як і раніше, зосереджений, насамперед, на усуненні перешкод для зовнішньоторговельних операцій і припливу прямих іноземних інвестицій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас