Антикорупційна стратегія в Україні реалізована тільки на 60% - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антикорупційна стратегія в Україні реалізована тільки на 60% - експерти

Казна та Політика
223
Експерти Центру політико-правових реформ (ЦППР) констатували недостатньо ефективну діяльність щодо реалізації антикорупційних програм.
Згідно з висновками з оцінки ефективності ведення державної антикорупційної політики, загальний рівень реалізації заходів Антикорупційної стратегії на 2014-2017 рр. та Державної програми щодо реалізації Антикорупційної стратегії на 2015-2017 роки не перевищує 60%.
За словами експерта ЦППР Дмитра Калмикова, стратегія, що складається з 44 антикорупційних пунктів, виконана вчасно лише на 20%.
Крім того, експерти відзначають відсутність інституційної системи протидії корупції. “Немає адекватного переліку корупційних злочинів”, – уточнив директор з наукового розвитку ЦППР Микола Хавронюк на прес-конференції в четвер у Києві.
Він також підкреслив низьку ефективність роботи Національного антикорупційного бюро України. “Що стосується діяльності спеціально створеного для боротьби з корупцією НАБУ, то його детективами в 2016 році направлено до суду лише 69 кримінальних проваджень”, – резюмував експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас