Кабмін вніс зміни в порядок сплати пенсійного збору з купівлі валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вніс зміни в порядок сплати пенсійного збору з купівлі валюти

Казна та Політика
3952
Кабмін на сьогоднішньому засіданні вніс зміни в Порядок сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій.
Про це інформує прес-служба Мінсоцполітики.
“Кабінет міністрів на своєму засіданні вніс зміни до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій, – йдеться в повідомленні.
У відомстві поінформували, що необхідність прийняття урядом такого рішення обумовлена тим, що законом “Про внесення змін у Податковий кодекс України та деякі законодавчі акти України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році” були внесені зміни в закон “Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування”.
Зокрема, були виключені з нього норми, що передбачають сплату збору на державне пенсійне страхування при купівлі іноземної валюти фізичними особами в готівковій формі.
Уточнюється, що пенсійний збір при купівлі іноземної валюти (ставка 2%) сплачували лише фізичні особи, які купували валюту виключно у грошовій формі (крім фізичних осіб, які купували іноземну валюту для погашення кредитів).
У Мінсоцполітики підкреслили, що внесені в середу зміни узгоджують Порядок сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій з законом України “Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас