Аферисти почали обманювати громадян з біометричними паспортами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аферисти почали обманювати громадян з біометричними паспортами

Кримінал
3513
Через прийдешній безвіз з Європою ажіотажний попит на біометричні паспорти спричинив черги у всіх паспортних центрах і вже встиг покласти їх сервери. Така ситуація може змусити наших громадян звертатися до послуг посередників, які обіцяють в обхід черг зробити всі документи в необхідні терміни.
Але в ДМС настійно не рекомендує українцям звертатися до такого роду сумнівних посередників. У кращому випадку це закінчиться оформленням документів у тій же міграційній службі, тільки втридорога, а в гіршому — можна залишитися і без закордонного паспорта, і без грошей.
Вартість послуг компаній-посередників варіюється від 1 тис. до 8 тис. грн, в залежності від терміновості вирішення питання. Для порівняння, у державному центрі обслуговування громадян «Паспортний сервіс» паспорт обійдеться в 990-1245 грн. У ЦНАПах при районних адміністраціях та міграційній службі — ще на 400 грн дешевше.
При цьому на вудку аферистів можуть потрапити люди, яким закордонний паспорт потрібно отримати терміново, і вони готові заплатити за документ будь-які гроші. Але посередники можуть попросити і суму, порівнянну з державним цінником, граючи як раз на небажанні клієнта стояти в чергах.
В результаті шахраї можуть підсунути людині підроблений закордонний паспорт або просто зникнути з його грошима.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас