МВФ поліпшив прогноз зростання ВВП Вірменії на 2017 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ поліпшив прогноз зростання ВВП Вірменії на 2017 р.

Світ
207
Міжнародний валютний фонд поліпшив прогноз зростання економіки Вірменії на 2017 рік до 2,9% з раніше передбачуваних 2,7%.
“З урахуванням даних за перший квартал цього року МВФ підвищив прогноз зростання ВВП до 2,9%”, – повідомив журналістам глава місії фонду в Вірменії Хоссейн Самьє.
За його словами, потенціал економічного зростання в країні становить 4%, “а максимальна планка може скласти до 7%”.
“Цей показник може бути досягнутий при проведенні урядом республіки структурних реформ, поліпшення конкурентних умов. Це допоможе активізувати економіку”, – зазначив Х. Самьє.
При цьому зростання буде стримуватися більш суворою бюджетною політикою, бо у попередні два роки уряд витрачав ресурси на підтримку економіки, для протидії несприятливому зовнішньому середовищу. Це підтримало внутрішній попит, але ВВП зріс лише на 0,2%.
Глава місії заявив, що Вірменія продовжує залишатися під загрозою впливу зовнішніх економічних викликів, експорт недостатньо диверсифікований, відзначається високий рівень безробіття та бідності, збільшується і зовнішній державний борг. “У таких умовах необхідно робити рішучі дії для стимулювання стабільного та інклюзивного зростання, в тому числі залучення прямих іноземних інвестицій, активної боротьби з корупцією, розвитку інфраструктури та покращення ділової атмосфери”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас