Підраховано, скільки українських компаній отримали доступ до ринку ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підраховано, скільки українських компаній отримали доступ до ринку ЄС

Казна та Політика
719
На сьогоднішній день право експорту на ринки Євросоюзу мають 278 вітчизняних підприємств, з яких 98 — це підприємства, що виробляють харчову продукцію: молоко — 15, м’ясо птиці — 6, продукти із м’яса птиці — 2, риба — 19, яйця — 2, мед — 52, кишкову сировину для споживання людиною — 1, колагенових оболонок – 1, — заявив голова Госпродпотребслужбы Володимир Лапа.
За його словами, в період діяльності відомства у цьому році право експорту в ЄС отримали 59 нових українських підприємств, 14 з яких — виробники харчових продуктів (3 виробляють м’ясо птиці та продукції з неї, 4 — рибопродукцію, 6 — молоко і молочні продукти, 1 — колагенові оболонки).
Тим не менш, в цілому, як зазначив голова Служби, вихід української продукції на європейський ринок досить непростий. Для цього потрібно провести великий обсяг роботи як на законодавчому рівні, так і на рівні організації роботи потенційних підприємств-експортерів.
Крім того, слід враховувати, що для більшості видів продукції Європа є нетто-експортером (термін, що відноситься до країн або територій, чия вартість експортованих товарів перевищує вартість імпортованих товарів протягом певного періоду часу — Ред).
«Зараз основними ринками збуту в цьому напрямку залишаються країни Північної Африки, Південної та Східної Азії та Близького Сходу», — цитує Лапу прес-служба відомства.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас