У Молдові заборонили видобуток сланцевого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Молдові заборонили видобуток сланцевого газу

Світ
454
Президент Молдови Ігор Додон підписав законодавчу ініціативу про заборону розвідки і видобутку сланцевого газу в країні.
У березні уряд Молдови і американська компанія Frontera Resources International підписали угоду, згідно з якою компанія протягом перших п’яти років буде вести виключно пошуки покладів нафти і газу у Молдові. Роботи торкнуться третини території республіки. Як раніше заявляв Додон, уряд здав компанії в концесію близько 40% території країни на 50 років. Президент вважає, що цей договір здатний зашкодити національним інтересам.
“Додон підписав законодавчу ініціативу про заборону розвідки і видобутку сланцевого газу на території Молдови”, – повідомила прес-служба глави держави.
Законопроект накладає на інвесторів, які хочуть дослідити родовища і здійснювати видобуток корисних копалин в країні, зобов’язання одержати позитивний висновок від місцевих органів влади, спеціалізованих організацій, фізичних і юридичних осіб на території виконання цих робіт.
Президент Молдови виступив ініціатором законопроекту в результаті роботи робочої групи, створеної для вивчення ситуації щодо договору, а також численних звернень громадян і організацій.
Як зазначив Додон, необхідно також організовувати публічні дебати з усіма зацікавленими сторонами, неурядовими організаціями, екологічними організаціями та ЗМІ на тему геологорозвідки і видобутку корисних копалин.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас