Transparency International назвав найбільш прозорі міста України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Transparency International назвав найбільш прозорі міста України

Казна та Політика
1122
Найбільш прозорими містами в Україні є Кропивницький (колишній Кіровоград), Київ та Івано-Франківськ, свідчать результати дослідження Transparency International Ukraine.
Згідно з даними пілотного аналізу прозорості та відкритості міст, Кропивницький отримав 54,9 бали зі 100, Київ – 54,45, а Івано-Франківськ – 54,3.
“До п’ятірки лідерів також увійшли Миколаїв і Львів з 50,1 і 48,1 бала відповідно,” – йдеться в результатах дослідження.
Кропивницький, згідно з аналізом, став лідером у списку через доступність і структурованість інформації на офіційному сайті міськради, який є зручним для читачів.
Експерти проаналізували 25 обласних центрів, а також Маріуполь (Донецька обл.), Сєвєродонецьк (Луганська обл.) і Білу Церкву (Київська обл.). Брався до уваги 91 показник, який характеризує 13 сфер і галузей, в тому числі роботу місцевої влади, доступ і участь у закупівлях, дані про житлову політику, бюджет і контракти, соціальні послуги, кадрові питання, освіту.
“На сьогоднішній день в Україні відбувається процес децентралізації. Все більше фінансових ресурсів йде в регіони. Якщо не збільшити рівень підзвітності на локальному рівні, існують великі ризики збільшення там корупції. Тому за допомогою громадської ініціативи ми сподіваємося істотно збільшити прозорість міст”, – зазначила керівник проекту “Розвиток прозорості в містах України” Катерина Цибенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас