Мінфін хоче до кінця тижня узгодити з МВФ проект пенсійної реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін хоче до кінця тижня узгодити з МВФ проект пенсійної реформи

Казна та Політика
415
Міністерство фінансів України до кінця цього тижня узгодить з місією Міжнародного валютного фонду, що працює в країні, проект пенсійної реформи.
Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк на брифінгу в Києві.
«Ми зараз все комплексно проаналізуємо і будемо узгоджений варіант подавати у Верховну Раду. Я думаю, що дуже скоро ми цю роботу завершимо. Думаю, що до закінчення роботи місії МВФ до кінця тижня – ред.) ми все узгодимо, тому це питання кількох тижнів», – сказав міністр.
За словами Данилюка, пенсійна система за підсумками проведення реформи має стати справедливою і бездефіцитною. Також глава Мінфіну підкреслив, що уряд обговорює з місією МВФ та інші важливі реформи, в тому числі – реформу ДФС.
Як повідомлялося, уряд у рамках пенсійної реформи планує з 1 жовтня провести підвищення пенсій, яке торкнеться, за попередніми розрахунками, 5,6 млн українців, а також скасувати оподаткування працюючих пенсіонерів. Урядовий варіант пенсійної реформи не передбачає підвищення пенсійного віку, а пропонує інші інструменти для побудови справедливої і бездефіцитної пенсійної системи.
Згідно із заявою Міжнародного валютного фонду за підсумками засідання Ради директорів з українського питання, Україна не може відкладати проведення масштабної пенсійної реформи, зокрема підвищення ефективного пенсійного віку. Згідно з переліком структурних маяків програми розширеного фінансування EFF між МВФ і нашою країною, Україна пообіцяла Міжнародному валютному фонду ухвалити законодавство щодо пенсійної реформи до кінця квітня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас