У Києві ліквідовано конвертцентр з оборотом 360 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві ліквідовано конвертцентр з оборотом 360 млн грн

Кримінал
515
У Києві ліквідовано конвертцентр з оборотом понад 360 млн грн.
Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, в рамках розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК правоохоронці встановили групу осіб, які надавали підприємствам Києва послуги з незаконного переведення грошових коштів з безготівкової форми у готівку, документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту.
Зловмисники зареєстрували низку фіктивних підприємств, на рахунок яких реально діючі компанії перераховували кошти за нібито придбані товари і послуги.
“У подальшому кошти знімалися через банкомати та каси банків і передавалися разом з підробленими первинними документами замовникам таких послуг за вирахуванням 10-12% як винагороди за надані послуги. Загальний обсяг проконвертованих грошових коштів за 2015-2017 роки з використанням реквізитів транзитно-конвертаційних підприємств склав понад 367 млн грн”, – йдеться в повідомленні.
В ході обшуків правоохоронці вилучили у зловмисників понад 1,75 млн грн готівкою, 8 печаток підприємств з ознаками фіктивності, 21 банківську картку, комп’ютерну техніку, пістолет, чекові книжки, бухгалтерську документацію та чорнові записи.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас