Компанія Tesla стала другим найбільшим виробником в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Tesla стала другим найбільшим виробником в США

Технології&Авто
44
Акції американської автомобільної компанії Tesla Motors зросли на 7%, після того як вони обійшли Ford і стали другим найбільшим автовиробником у США на основі продажів і виробництва автомобілів. У вівторок компанія заявила, що китайський холдинг Tencent проінвестує близько 1.78$ млрд. у Tesla, що дозволить компанії розширити свою присутність на ринку Китаю.
Компанія Tesla повідомила про продаж більш ніж 25,000 автомобілів протягом першого кварталу, перевершивши свої початкові прогнози на перші два квартали поточного року. Ринкова капіталізація Tesla зросла до 46.5$ млрд.
Згідно з даними Tesla, поставки зросли до 69% в порівнянні з їх поставками в першому кварталі 2016 року. Це сильно здивувало інвесторів, оскільки в 2016 році Tesla зуміли продати більш ніж 76,000 автомобілів, тоді як компанія Ford продала близько 6.7 мільйонів машин минулого року.
Тим часом Ford Motors повідомили, що продажі компанії впали на 7.2% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Ринкова капіталізація Ford впала до 45.7$ млрд.
Акції компанії Tesla піднялися на 7.27%, перевершивши результати Ford, після того як компанія повідомила про високу кількість поставок в першому кварталі, що зробило Tesla Motors другим найбільшим автовиробником у США.
Акції Tesla досягли позначки 294.15$, подолавши попередню рекордну позначку 291.41$, яка була досягнута два роки тому. Підйом акцій Tesla також підвищив ринкову капіталізацію компанії, яка виявилася вищою, ніж у Ford.
Компанія Tesla стала другим найбільшим виробником в США
Зараз ринкова капіталізація Tesla становить близько 47$ млрд., що всього на кілька мільярдів менше за капіталізацію General Motors в 50$ млрд.
Аналітики підвищили цільову вартість акцій Tesla з 300$ до 320$, це вказує на те, що седан Model S і кросовер Model X відзначають стійкий потік попиту. Крім того, ринки з нетерпінням очікують виходу бюджетної моделі Model 3, яка буде випущена цього року.
Крім позитивного звіту про доходи, повідомляється, що китайська корпорація Tencent Holdings купила 5% акцій компанії Tesla. Вартість угоди оцінюється в 8$ млрд.
Це підтримає прагнення компанії Tesla Motors розширити свою присутність на китайському ринку, а також дозволить послабити побоювання деяких інвесторів про високі витрати Tesla у зв’язку з майбутнім випуском автомобілів Model 3.
Компанія Tencent, якій належить популярний месенджер WeChat, збільшить інвестиції в автомобільну компанію, яка стає основним рушієм розвитку в автопромисловості.
Щоб залишатися в курсі останніх подій, підписуйтеся на Trade12 . Ми пропонуємо щоденну інформацію про форекс, фондові ринки, сировинні товари й економіку.
За матеріалами:
Trade12
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас